Rese gitarr hackad med digital fx-inställning


[Courcirc8] var en stor fan av ALP AD-80, med resgitarren är ett överraskande kompetent instrument trots sin vikningsfaktor. Men ombord på hörluren förstörde något att önska, så det var dags att få hacking.

För att uppnå bättre ljudutmatning fattade [Courcirc8] ett beslut om att köpa ett Irig HD 2 gitarrgränssnitt och installerade det inuti kompaktgitarrens kropp. Den ursprungliga volympotten på gitarren splitsades istället i Irig-kretsen och en omkopplare ansluten för att tillåta gitarr att mata ut rena toner till en amp eller den digitala ljudutgången i Irig istället. Det är en tight passform inuti, men det är alla nästar där ganska snyggt när de är färdiga.

Resultatet är en kompakt gitarr som har en kapabel digital fx-plattform inbyggd i kroppen; Allt man behöver göra är att koppla en smartphone för att få tillgång till ett brett urval av mjukvaruffekter. Det gör gitarr mycket mycket mer av en schweizisk armékniv när du spelar på vägen.

Vi har sett andra innan du installerar gitarreffekter i själva instrumentet. Det är kanske en av de bästa sätten att en hacker kan uttrycka sig med ett helt enskilt instrument!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *