Bygga en WiFi-aktiverad fågelbox på den billiga
[Jude] letade efter ett roligt DIY-jobb för honom såväl som hans son, liksom trodde att en fågellåda kan vara ett bra alternativ. Han ville förse lådan med en WiFi-kamera, så han kunde titta på hans bitgäster från sin telefon men upptäckte dock inte någon typ av lämpliga, billiga, kommersiellt tillgängliga alternativ. Så med det utvecklade han en själv.
Han började dock med en generisk fågellåda, som han köpte online, liksom då anpassad med sina specifika egenskaper av intresse. Han önskade att jobbet skulle vara skalbart så efter skolprogram och andra ungdomsklubbar kan snabbt genomföra sin stil inom en klassrumsinställning. Han tänkte att minimera träverket skulle göra jobbet enklare för barn.
Han lade till en dowel till den generiska fågellådan han köpte online, men försäkrar att besökare krav på att undersöka om en dowel skulle dra i invasiva typer i sitt område. Han upptäckte ett ganska prisvärd wifi-aktiverat endoskop som han noterade var mycket mer ekonomisk än den kamerautrustade, kommersiellt tillgängliga fågellådor som han upptäckte tidigare. Han utnyttjade en plastspruta som ett vattenbeständigt spionhål som höll endoskopet, vilket gjorde det möjligt för honom att snabbt släppa kameran i såväl som ut ur fågeln utan att störa sina passagerare. Han noterade att 3 ml sprutan hade den perfekta inre diametern i form av endoskopet ganska snyggt.
[Jude] betyder inte att den endoskops aktiva 24/7, så han behövde en metod för att försegla förstärkningsåtkomst till hål när kameran inte var i bruk. Hans många år på Dyson lärde honom att implementera en avtagbar, vattentät, gummitätning är inte så enkelt som människor kanske tror. Lyckligtvis var gummiproppen vid spetsen av sprutans kolv naturligtvis en perfekt avtagbar tätning såväl som han kan använda den för att ansluta vinståtkomst till hål när endoskopet inte var i bruk.
Slutoskopet var huvudsakligen vattentätt, förutom WiFi-sändaren, så [Jude] behövde platsen den änden av gadgeten i ett vattenbeständigt hölje. Han uppgav att dessa ofta kallas “IP-rated” -höljen, såväl som han tänkte på att dessa kan vara tillgängliga för alla typer av antal externa elektronikjobb så vi bildar det här kan också vara tillgängliga för en hel del av våra besökare.
Mother Nature har definitivt påverkat många jobb här på Hackaday samt [Jude] s fågellåda är inget undantag. Fantastiskt projekt!