Fråga Hackaday: Vad ska vi göra med den nya Kinect?


igår Microsoft tillkännagav sin nya sladdlåda, Xbox One. Inkluderat i meddelandet är en väldigt förbättrad kinektsensor. Det kommer inte vara tillgängligt förrän nästa jul, men nu är frågan vad ska vi göra med det?

Från vilka initiala specifikationer som kan hittas kommer den nya versionen av Kinect att mata ut RGB 1080p-video över en USB 3.0-anslutning till den nya Xbox. IR-djupkammen i den ursprungliga Kinect har ersatts med en tid av flygkamera – en kamera som kan skicka en puls av ljus och tid hur lång tid det tar för foton att återspeglas tillbaka till kameran. Medan det har varit några inroads för att göra prisvärda TOF-kameror – nämligen Intel och Creatives Interactive Gesture Cam Development Kit och $ 250 DEEPTSENSE 325 från Softkinetic – kommer Kinect 2.0 att vara första gången på flygkamera, du kommer att kunna få några få hundra dollar på någon Walmart.

Vi har sett ett ton fantastiskt kinect hackar genom åren. Allt från en “holografisk display” som vrider någon TV till en 3D-skärm, datorsyn för robotar och en 3D-skanner bland andra. En ny Kinect-sensor med bättre 3D-upplösning kan bara förbättra befintliga projekt och tiden för flygsensor – som den som finns i Googles Driverless Automobile – öppnar dörren för en hel massa nya projekt.

Så, läsare av Hackaday, förutsatt att någon kan skriva en bilist om några dagar som Kinect 1.0, vad ska vi göra med det?

Medan vi är på det, kom ihåg att vi gjorde ett samtal för Wii U Controller Hacks. Om någon kan spricka den muttern, blir det en fantastisk fjärrkontroll för robotar och FPV-flygplan och droner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *