Apple givet patent för böjda skärmar, osannolikt kommer att ta sig till nästa iPhone


varje år verkar en ny trend träffa smarttelefonmarknaden, och om det inte är stora skärmar eller guldfärgkonfigurationer, är det tillverkarna “Ny hittade kärlek till en krökt skärm. Naturligtvis var Samsung först till dragningen med Galaxy-rundan, noggrant följt av sin landsmästare LG med den enastående G Flex, och även om en iPhone med en vinklad panel verkar vara ganska bäst nu, antyder ett nyutdraget patent på att Cupertino Company överväger det mycket.

Patentansökningar och efterföljande utmärkelser är, som vi vet från historien, inte en stenväggsindikator på att en ny produkt eller funktion är nära, och eftersom Apple är välkänd för att hålla på med ny teknik i flera år innan de implementerar dem till sin egen Produktområden, chansen för en galaxrundan eller G flexliknande enhet som träffar marknaden från Apple när som helst snart skulle vara smal.

Men dagens beviljande av en “böjd beröringssensor” på US Patent and Trademark Office visar att Apple tänker med The Times och ger olika detaljer om hur en krökt skärm kan skapas samtidigt som den upprätthåller höga standarder. För närvarande tenderar dessa typer av paneler att vara ganska spunna och sårbara för skador när de skapas, och så snarare än att hoppa pistolen genom att lägga till en flexibel skärm till en ny produkt har Tim Cooks Company tagit sig till det ordspråkiga ritbordet i ett försök att utarbeta en lösning.

Lösningen innebär att lägga till ett lager av film ovanpå ett flexibelt underlag medan det är platt. Mönstret som skapats kan sedan anslutas till ett flexibelt substrat, och vid upphettas kan underlaget böjas till olika tillstånd utan att påverka skärmens integritet.

Naturligtvis kan vi förvänta oss att denna typ av teknik ska användas med smartphones, men Apples patent antyder också att vi kunde se detta i sådana funktioner som pekplattor och möss.

Det är ganska spännande saker, det måste sägas, men tyvärr, som nämnda, kommer det förmodligen också att ta ett tag innan vi ser något av detta i aktion, om alls. Vi förväntade oss alla NFC för iPhone långt innan nu, och den har fortfarande inte kommit, och med tanke på hur böjda / flexibla skärmar är helt nya på konsumentmarknaden, kan det vara fyra eller fem år innan en produkt baserad på detta patent släpps – Om det verkligen alls.

(Via: AppleInsider)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *